Tuesday, November 29, 2011

The Twilight Saga : Breaking Dawn soundtrack


Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
Watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer


[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still

Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer


[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you

Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you

Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more


#I miss you . thats all my word.

The Twilight Saga : Breaking Dawn

 

I wish to see Bella , Edward and Jacob back .
Someone , please let me pass the miss away ?
Someone? 

#The best moment ever



HI SEMUA (: I've new story to tell you ..
Bismillahirrahmanirrahim..

Pada 23-27 November , satu program telah diadakan di Kuala Lumpur iaitu Karnival Kesenian Murid 1 Malaysia. Banyak Negeri yang terlibat . Antaranya Terengganu , Kedah , KL , Selangor , Pahang , Perlis , Perak , Sabah ,Sarawak , Kelantan dan mcm mcm lagii :)

Setiap Negeri bawa Seni persembahan yang pelbagai..
Contohnya , bagi negeri johor- Muzik keroncong , Negeri Sarawak-Tarian Bidayuh , Negeri Sabah-Tarian Daling-daling , Kuala Lumpur- Sape Lele dann lain2.

 Btw , bagi Farah and yang lain wakil kontigen Kedah bawa Seni Silat . Mcm-mcm brang and persiapan kami buat tapi memang kami tak sangka bila datang sana , mcm mcm tarian and persembahan yang pelik pelik lagi ada! Memang syok sangat. Kitorang rasa , lau ta pegi ta tau lah nak tau dari mana persembahan persembahan tu. Lau nak kata search kat internet , jenoh lah sebab nama nama seni tu pun kebanyakannya kami baru ja first time dengar dari program tu (;


Ni Pictures time otw to KL :D








Ni pula time malam perasmian di Pusat Kraf (: smart kan ? hehe
Perwira perwira Kedah - Diorang main alat alat muzik silat tuu

Nur Syifa at Pusat Kraf ketika majlis perasmian

Bagi persembahan perasmian diadakan pada 25 haribulan di Pusat Kraf di KL. Untuk pengetahuan anda , persembhan kat Pusat Kraf tu mmg meletup sangat sangat! rugi sape yg ta pegii . Majlis ni pula dirasmikan oleh Encik Ghaffar. Hmmm masuk paper baq hangg!
Malam tu memang terbaik tapi tugas tugas kami sebagai peserta bukan habis tang tu jaa tapi sambung lagi untuk keesokan harinya bagi Poket Show yg lokasi lokasinya telah pun dibahagikan ikut kontigen masing masing (:
Lokasi poket show ada 3 ; di BB Park & Pasar Seni yang diadakan serentak pada waktu pagi. Manakala di Lanai Seni diadakan pada waktu malamnya bersamaan 26 haribulan :)

Antara persembahan di BB Park
Antara persembahan di Pasar Seni


Antara persembahan di Lanai Seni


Sebahagian peserta yang datang amek seni tari, seni visual , seni teater and seni muzik dan kebanyakkannya datang sana membuat persembahan dalam acara acara tu

but farah and beberapa org kawan yg lain pula ditugaskan jadi MC pada persembahan2 tersebut. Seriously , mmg best :)

 Kitorang stay kat Hotel Dinasty :)


And kami telah dilayan macam putera dan puteri raja :) 5 bintang gitu ! hehe sebab kann. pegi mana mana pun , polis trafik akan eskort kitorang semua ;D eskort lebih kurang mcm nii -->


Haha. Tapi dalam kegembiraan ni juga, kami penat sangat sangat. pinggang , kaki , kepala semua jadi sakit sebab jadual mmg padat . haih. masa betul betul free pun pukul 10.30 ja iaitu waktu tidur ;D Memang teramat penat sampai balik tu farah terus demam ^^ tapi its okay for me sebab ramai kawan baru . Especially my MC's geng , Faris , adik Danial and adik Farah :) I really miss them so muchh !

Faris from Terengganu


Adik Danial form Kuala Lumpur
Adik Farah Sahira from Selangor

Kami jadi MC buat style sketsa. Kena berlakon sikit. Lain daripada kumpulan yang lain. First first memang lah asyik gelak gelak ja time latihan sebab tak pandai nak berlakon. Haha . At last , kat majlis perasmian kami buat yg terbaik (; Suka sangat sangat . Tapi malam tu ja kami wat persembahan sama sama. Untuk poket show , semua berpisah and ta tau lah , bila lagi kita nak jumpa kann? Nasib dah share number and facebook masing masing :)

For poket show , Farah ber'duet' ngn Edy ja. from kontigen Kedah juga. Time tu style juga sbb Farah nyanyi . hahaha. kelaka la bila ingat balik :P

Btw sepanjang kami kat sana memang mcm mcm kami buat selain persembahan antaranya lawatan , senam seni dan lain lain :)


Antara aktiviti kami iaitu kontigen Kedah kat sana :D

Main bowling di Mega Mall
Shopping Mopping di Mega Mall juga

Bergambar di Pameran Mangsa Peperangan

Kata kata Farah untuk mangsa peperangan :')
Paan nga tulis juga kata kata dia kat dalam kotak khas tuu
 
Lawatan seterusnya di Dataran Merdeka

And last is Menara Berkembar , KLCC
Ni pula gambar gambar kami di BB park iaitu lokasi poket show kami ! Memang ramai pelancong pelancong datang tengok kami secara lebih dekat lagi :D and mereka terhibur ! mungkin juga sbb diorang attracted pada bunyi serunai yg kuat tuu~





You know what? kereta-kereta yang singgah 'intai' kami sampai jem tauu ! haha :)

And for the last day , pada majlis penutupan , setiap kontigen dapat anugerah. Bagi kontigen Kedah , kami bawa pulang anugerah SetiaKawan :) Memang terkejut tapi alhamdulillah . hehe but anugerah khas pula , iaitu anugerah 1 Malaysia dimenangi oleh satu kontigen jaa dan nasib menyebelahi pada kontigen Sekolah Seni Johor. Memang tak dinafikan dan senang cakap memang diorang layak sangat tuk dapat sebab dorang memang terbaikk !
Congrates guys :D

Ours ;D
So , ini sisipan yang terakhir :) Farah berharap sangat sangat lepas nii leh lagi join program macam ni sebab program ni memang terbaik ! 5 bintang !! For guys yg dapat program ni tahun depan , jangan lah lepaskan peluang . Kalau tak pergi , memang korang akan rugi ! Percaya lahhh and tak silap tahun depan peserta dari luar negara akan join jugak. mesti lagi mantop !! hehe.


Sekian ~

Monday, November 28, 2011

Happy New Year ;D


Syukur ke Hadrat Illahi kerana kita masih dapat bernafas hingga ke tahun baru ini .
27November bersamaan dengan maal hijrah kita yang ke 1433 .
Salam Maal Hijrah buat kaum muslimin dan muslimat di luar sana :) Semoga kita menjadi lebih baik dan yang terbaik!
Maal hijrah ni tahun baru buat umat Islam. I really wish tahun ni mempunyai banyak perubahan kpd mahmudah daripada mazmumah. Amin ;D

Sunday, November 20, 2011

Enjoy!

Christina Grimmie


 


:)

Thursday, November 17, 2011

Faiqah Khadeeja :)

#special for you

Disebabkan farah terlalulah bosan and dah lama ta post cerita happy , so today I'll start it with tell you about my cute sister :)


Dia telah dilahirkan pada 3 Februari 2010 . Yeah betul2. Dia memang comel sangaaat :) Time dia lahir semua orang menatang dia bagai minyak yang penuh . haha . sebab ia ibarat satu anugerah yang tak ternilai dari illahi sbb keluargaku memang dah lama tidak mendapat ahli baruu. Jarak umurnya dengan adikku , Faris ialah 15 tahun lamanyaa. hik hik . What a surprise rite? but itulah keajaiban Allah. Ketika dia dalam kandungan , ibu berumur 45 tahun dan abah barumur 50 tahun. Tapi adik kelihatan sangatlah comel :)

Ni gambar dia masa first first duluu (at hospital)



yg ni pulaa , kat rumahh :) first time tengok rumahh dia ! huhu . At Taman Dato Bandar , Meru :)





hehe lain kan? muka dia dulu tak macam sekarang. bila tengok mula mula lepas dilahirkan , semua mcm pelikk. "kenapa mata dia sepet?" haha. Almaklumlah , semua tak pernah mengalami situasi dapat baby baru. Bila time nak beli barang baby, semua excited. Timetulah kami baru tau , apa itu 'napkin' , camna nak pakaikan pampers ,buat susu dan lain lain :) Time ibu pantang , anak anak dia memang kuat jgk menolong! kamilah yg masak , kamilah yang kemas rumahh dan sebagainya.. hikhik

Antara special snap and dah diedit oleh abangnya , Farhan :)


Faiqah Khadeeja , 03 February 2011
Abg Farhan dia amek course Photography at UNISEL Shah Alam . Alang alang ada model baru lagi istimewa nii , dia pun jalankan lah tugas diaa :) ta tau pulaa adik pandai posing jugakkan . hee

 And now , lets tgk vid dia yang paling lah aku sukaaaaa sangat sangat . anda wajibb tengok ! sebab pe? tengok ja laa :D

video

Ha da tau kenapa kan? hehe. seriously dia memang sangat cute! bila tengok betul betul , mcm anak singa ada , mcm anak kucing adaaaa sbb deejaa comel sangat ^^ waktu nii dia baru belaja main tepuk2 tangan , and lain2 :) tak silap .. dia baru merangkak kut. tapi serious dia mmg bijak and cepat tangkap sampai sekarang!
and I confirm that one day she will be a brilliant girl :) just like her parents . hehe

Tapi semakin hari perubahan pada dia semakin kelihatann. and dia makin lah tinggi tapi janganlah jadi mcm kakak diaa. akak tinggi sangat dikk :( tak comel nanti kut. huhu. Ni pula some photos of her when she was 1 year -until now. mcm mcm ragam dia wat sebenanyaaa. Ataranyaaaa

Wear a 'Topi Besi'

Wear a .....Ekk panty liner?


Melantak margerin time ibu nga wat kek


'Lenyek'kan LIPSTIC ibu kat atas kati! 

- Lenyek lenyekkan muffin atas katil aku! sampai lipas masuk --
- Rosakkan remote control sampai lima kali tukar

&& mcm mcm lagi :) hehehehehee . Adik saya hebat bukan? tengoklah kakak dia kan kan :D eh silap. tengoklah abang dia :p

Memang ia 'menakjubkan' ! and incident incident di atas memang nampak simple and mungkin cute sampai wat orang sentiasa tersenyum and okay bila tengok and alami , but jangan salah sangka sebab my mum menangis tau bila adik patah patahkan lipstic tu -- hurmmm adik adik. haha.


Haa now baru anda tauu kan. Comel comel dia , bijak bijak diaa .. ketahuilah bahwasanya dia teramat buass! haha. memang penat ceq nak jaga diaa. lau tak kena buli , menjerit, pukul2 and merajuk daripada dia tuu .. memang tak sah. so before nak jaga , kita kena readykan persiapan mental & fizikal yang cukup! haha :P

But tak lah teruk manaa , lau sesapa yang kata terlalu terukk , tu namanya 'buat teruk' ! -bak kata orang kedah :) hehe. biasalah budak budak kan. Mcm kita dulu dulu , mcm segalanya baik? Lau ya , memanglah magis!

Tetapi sebenanya ada banyak moment yang cute and really nice lah bila dia nyanyi nyanyi , buat memek mukaa and ajuk kata kata yang kita ajar :) hee

antara lagu yg dia sukaa ikut ;

1)Rasul Junjungan by Adikku Sayang - http://www.4shared.com/audio/z_CpW58x/adikku_sayang_rasul_junjungan_.htm

2)Asmaul Husna
3)Alyah - Kisah Hati
4)Shahir - Pendam
5)Semua lagu wali!
6) dll

and for sure dia hafal lagu nii ' ibuu.. ibuu. engkaulah ratu hatikuu.............'


oh my , memang sweeet :) hehe tapi dia suka nyanyi ulang ulang ulang ulang ulang and ulang --
huuu ta palahh. up to you lah adik

and antara kata kata yang dia selalu kataa ;
'Haaduii !' , 'bukannn !' , 'manyakk! ' && 'abang ,,,,,,' hahaha. sampai kau tersasulkan dik depan ibu abah hari tuu -- nasib semua tak perasann!


Tapi ketahuilah semua , ganas mcm mana pun diaa, saya tetap sayang adik saya (; 

hmm so, thats all :)  just pesanan saya kat sinii , janganlah ikutkan sangat ego and sikap kita kerana terlalu marahkan budak kecik. Jangan disangka , jika diikutkan sangat perasaan tu , risiko akan meningkat . ingatt , bahaya! so bersabarlah (;

now saya hidangkan dengan gambar gmbar dia yang sekaranggg yang cute cute :)
enjoy it !








The end~

Let it free

Kebahagian memang bukan selamanya tetapi aku tidak mahu mempraktikkan kesedihan itu abadi dalam hidupku .