Thursday, November 17, 2011

Faiqah Khadeeja :)

#special for you

Disebabkan farah terlalulah bosan and dah lama ta post cerita happy , so today I'll start it with tell you about my cute sister :)


Dia telah dilahirkan pada 3 Februari 2010 . Yeah betul2. Dia memang comel sangaaat :) Time dia lahir semua orang menatang dia bagai minyak yang penuh . haha . sebab ia ibarat satu anugerah yang tak ternilai dari illahi sbb keluargaku memang dah lama tidak mendapat ahli baruu. Jarak umurnya dengan adikku , Faris ialah 15 tahun lamanyaa. hik hik . What a surprise rite? but itulah keajaiban Allah. Ketika dia dalam kandungan , ibu berumur 45 tahun dan abah barumur 50 tahun. Tapi adik kelihatan sangatlah comel :)

Ni gambar dia masa first first duluu (at hospital)



yg ni pulaa , kat rumahh :) first time tengok rumahh dia ! huhu . At Taman Dato Bandar , Meru :)





hehe lain kan? muka dia dulu tak macam sekarang. bila tengok mula mula lepas dilahirkan , semua mcm pelikk. "kenapa mata dia sepet?" haha. Almaklumlah , semua tak pernah mengalami situasi dapat baby baru. Bila time nak beli barang baby, semua excited. Timetulah kami baru tau , apa itu 'napkin' , camna nak pakaikan pampers ,buat susu dan lain lain :) Time ibu pantang , anak anak dia memang kuat jgk menolong! kamilah yg masak , kamilah yang kemas rumahh dan sebagainya.. hikhik

Antara special snap and dah diedit oleh abangnya , Farhan :)


Faiqah Khadeeja , 03 February 2011
Abg Farhan dia amek course Photography at UNISEL Shah Alam . Alang alang ada model baru lagi istimewa nii , dia pun jalankan lah tugas diaa :) ta tau pulaa adik pandai posing jugakkan . hee

 And now , lets tgk vid dia yang paling lah aku sukaaaaa sangat sangat . anda wajibb tengok ! sebab pe? tengok ja laa :D

video

Ha da tau kenapa kan? hehe. seriously dia memang sangat cute! bila tengok betul betul , mcm anak singa ada , mcm anak kucing adaaaa sbb deejaa comel sangat ^^ waktu nii dia baru belaja main tepuk2 tangan , and lain2 :) tak silap .. dia baru merangkak kut. tapi serious dia mmg bijak and cepat tangkap sampai sekarang!
and I confirm that one day she will be a brilliant girl :) just like her parents . hehe

Tapi semakin hari perubahan pada dia semakin kelihatann. and dia makin lah tinggi tapi janganlah jadi mcm kakak diaa. akak tinggi sangat dikk :( tak comel nanti kut. huhu. Ni pula some photos of her when she was 1 year -until now. mcm mcm ragam dia wat sebenanyaaa. Ataranyaaaa

Wear a 'Topi Besi'

Wear a .....Ekk panty liner?


Melantak margerin time ibu nga wat kek


'Lenyek'kan LIPSTIC ibu kat atas kati! 

- Lenyek lenyekkan muffin atas katil aku! sampai lipas masuk --
- Rosakkan remote control sampai lima kali tukar

&& mcm mcm lagi :) hehehehehee . Adik saya hebat bukan? tengoklah kakak dia kan kan :D eh silap. tengoklah abang dia :p

Memang ia 'menakjubkan' ! and incident incident di atas memang nampak simple and mungkin cute sampai wat orang sentiasa tersenyum and okay bila tengok and alami , but jangan salah sangka sebab my mum menangis tau bila adik patah patahkan lipstic tu -- hurmmm adik adik. haha.


Haa now baru anda tauu kan. Comel comel dia , bijak bijak diaa .. ketahuilah bahwasanya dia teramat buass! haha. memang penat ceq nak jaga diaa. lau tak kena buli , menjerit, pukul2 and merajuk daripada dia tuu .. memang tak sah. so before nak jaga , kita kena readykan persiapan mental & fizikal yang cukup! haha :P

But tak lah teruk manaa , lau sesapa yang kata terlalu terukk , tu namanya 'buat teruk' ! -bak kata orang kedah :) hehe. biasalah budak budak kan. Mcm kita dulu dulu , mcm segalanya baik? Lau ya , memanglah magis!

Tetapi sebenanya ada banyak moment yang cute and really nice lah bila dia nyanyi nyanyi , buat memek mukaa and ajuk kata kata yang kita ajar :) hee

antara lagu yg dia sukaa ikut ;

1)Rasul Junjungan by Adikku Sayang - http://www.4shared.com/audio/z_CpW58x/adikku_sayang_rasul_junjungan_.htm

2)Asmaul Husna
3)Alyah - Kisah Hati
4)Shahir - Pendam
5)Semua lagu wali!
6) dll

and for sure dia hafal lagu nii ' ibuu.. ibuu. engkaulah ratu hatikuu.............'


oh my , memang sweeet :) hehe tapi dia suka nyanyi ulang ulang ulang ulang ulang and ulang --
huuu ta palahh. up to you lah adik

and antara kata kata yang dia selalu kataa ;
'Haaduii !' , 'bukannn !' , 'manyakk! ' && 'abang ,,,,,,' hahaha. sampai kau tersasulkan dik depan ibu abah hari tuu -- nasib semua tak perasann!


Tapi ketahuilah semua , ganas mcm mana pun diaa, saya tetap sayang adik saya (; 

hmm so, thats all :)  just pesanan saya kat sinii , janganlah ikutkan sangat ego and sikap kita kerana terlalu marahkan budak kecik. Jangan disangka , jika diikutkan sangat perasaan tu , risiko akan meningkat . ingatt , bahaya! so bersabarlah (;

now saya hidangkan dengan gambar gmbar dia yang sekaranggg yang cute cute :)
enjoy it !








The end~

No comments:

Post a Comment