Tuesday, January 24, 2012

Sometimes Lies Can Be Interesting



Waktu dulu-2 ingat lagi ibu suka bagitau kitorang satu family bout haiwan 'masing-masing'. Korang faham kan? hihi.
Kalau abah 1961 tahun Lembu Jantan. Ibu pula 1966 tahun Kuda. Arwah abang Firdaus tahun Harimau, Abang Farhan Azman 1991 tahun Kambing dan Faris 1996 tahun Tikus.

Tapi pelik juga kan. Tiap kali Farah tanya ibu pasal tahun Farah pula, ibu mesti diam. Haha. Aku selalu tertanya tanya jugalah, haiwan aku apa? Then one day, lepas ja Farah tanya finally ibu kata tahun 1995 ialah tahun Hamster (: Hua serius happy gila time tuu sebab hamster is among the cutest animal in this world  <3 For sure after that minat gila dengan hamster sampaai penah suruh abah belikan hamster kalau setiap kali singgah kedai haiwan tapi abah ta kasi sebab lau ta pandai jaga hamster tu boleh mati. Huh sobs :'3 tapi ta pa lahh.

But after I grow up bigger, taller, older and mature...









-.-"







Who expect that hamster can turn to PIG? :'3 heee.



 
Bila Farah dah dapat tau pasal 'rahsia' ni, Farah pegi tanya ibu balikk.

"Ibu, kenapa dulu ibu kata 1995 tu tahun hamster?"
ibu tergelakk.. "hihi. ibu nak cakap apa lagi. takkan nak kata baby pula. ibu sdaya upaya lah ta bagitau. Thats why ibu tuka pada haiwan yang lebih comel utk anak ibu nii "


Itulahkan. Kasih seorang ibu yang tak nak anak dia kecewa atau berasa pelik dan janggal masa kecik-2 dulu, sehingga sanggup tukar haiwan ini kepada haiwan itu :p

So moral of the story, sayangilah apa jua haiwan anda :P hihikk. apa lah.

Love you IBU <3



2 comments:

  1. Salam anakku.. taruk le apa nama binatang pun.. kalau anak tu ok.. tetap akan ok punya..

    ReplyDelete
  2. Rahayu aka Mak ChuJanuary 26, 2012 at 7:14 PM

    mak chu setuju sgt2 ....

    ReplyDelete